Sur förlust....

Alla kände sig taggade till hemmapremiären mot Lenhovda. Vädret var skönt och känslan vädrade vinst...

Vi började jävligt bra och gjorde 1-0. Sen lyckas Lenhovdas bästa spelare nr 9 springa förbi våran backlinje och jag tvekar lite och 1-1 är ett faktum. Vi fortsätter spela bra och gör 2-1. Men Lenhovda nr 9 lyckas återigen springa förbi våran backlinje, jag springer ut men Lenhovda gör 2-2. Vi går till paus med dom siffrorna. Dock med några spelare skadade.

Vi går ut med bra självförtroende och har spelet. Men Lenhovda lyckas komma till anfall där deras spelare skjuter åt vänster men bollen nuddar Sebbe och bollen går åt höger och jag är chanslös! Lenhovda tar ledningen med 3-2. Vi försöker trycka på utan resultat! Jag känner en viss frustration och går onödigt hårt åt en spelare i Lenhovda som skjuter och bollen går utanför men domaren blåser straff och jag får gult kort. Lenhovda gör 4-2 och vi är inte i närheten av en reducering.

Efter matchen har jag jättedåligt självförtroende och förlusten känns som mitt fel. Men efter lite tänkande så är det ju endå en lagsport. Jag kan ta på mig 1 mål. Jag tycker vi har en oförmåga att göra mål, det är därför vi förlorar matchen.

Nu har vi uppehåll nästa omgång så vi ska se till att förbättra sammanhållningen genom att ha lite grillfest på Strandängen!

B-laget har premiär mot Sigfrid/Madesjö på tisdag! Hoppas på att få vara med och möta sina gamla lagkamrater!

På återseende!

Lusten att skriva

Ja...jag kände att jag ville skriva ett inlägg. Jag tänkte lägga ut min 11 i Barrans "Fotbollscoachen"


Mamy Ndiaye - IFK Kalmar
Rickard Sternson - Örsjö IF

Daniel Sobralense - Kalmar FF
David Evaldsson - Nybro IF
Philip Larsson - Örsjö IF
William Andersson - Runsten/Möckleby

Carl Sahlén - Lindsdals IF
Johannes Lagesson - Oskarshamns AIK
Stefan Larsson - Kalmar FF
Mattias Persson - Örsjö IF

Adam Ekholm - Örsjö IF

På topp har vi 2 stycken målsprutor. 
På mitten har jag tänkt att William (min gamla klasskamrat från gymnasiet) som är straffspecialist måste man ju ha med.
Sen har vi Elfsborg-produkten Philip som om han börjar träna kommer ösa in mål. Det är jag säker på!
David och Daniel har jag inte tänkt igenom så mycket med utan tog det som kändes bra.

Carl, Stefan och Johannes har jag tagit in genom att smygtitta på andra coacher :)
Sen har vi ju allas vår Bobban som kan få för sig att dribbla igenom ett helt lag för att sedan skjuta in bollen i mål. Han sticker även upp på hörnor så han kan bli farlig!

Sen har jag mig själv som målvakt. Mest för att sporra mig själv att göra bra matcher! Sen för att stärka egot lite också! Läste även i Lenhovdas gästbok från en som kallar sig "Experten" detta:
"Örsjö blir nog flopplag om de inte skaffar ny målvakt"

Sånt taggar mig till att göra bättre matcher och träningar!! Det finns många idioter där ute i verkligheten!


Ska vi ta ett klipp idag åxå? Ja okejdå: http://www.youtube.com/watch?v=XdAJrQ2kHv4

Syns på Strandängens IP imorgon! :)

Hemmapremiär!

Snart är det dags för hemmapremiär. På torsdag möter vi Lenhovda. Dom gick vidare i Smålandscupen men mötte inga lag som jag kände igen. Dom har inte spelat sin första match i div 6 Emmaboda så det blir deras premiär! Vi kan förhoppningsvis utnyttja det eftersom vi redan har avverkat vår premiär!

Vi hoppas på mycket folk på torsdag iallafall! :)

Såg en annan hemmapremiär igår. Jag var och kollade på Boda - Vissefjärda där Boda vann helt rättvist med 2-1


Nästa B-lagsmatch blir ett derby. Vi möter Sigfrid/Madesjö. Skulle vara kul att vara med och möta mitt gamla lag. Vi får väl se om man får vara med :)

Träning imorgon! Looking forward to it! :D


Drar med ett roligt youtube-klipp: http://www.youtube.com/watch?v=H-nIBAM1P0s

På återseende! :)


Premiären avklarad

Vi kom till ett stekhett Johansfors med 15 hungriga killar som alla var sugna på seriepremiär.
Vi började bra och rullar boll. Vi har spelet men varken vi eller Johansfors kommer till några farliga avslut. Med kvarten kvar så kommer en JIF-spelare nästan fri men har Björn bredvid sig som ligger precis steget bakom och så får JIF-spelaren ett snabbt avslut som jag inte hinner reagera på. Sen blir Rickard frispelad på vänsterkanten, kommer förbi målvakten men blir fälld i samma stund. Det blir straff och frilägesutvisning. Solklart! Ricke tar själv straffen och sätter den säkert och 1-1 är ett faktum.

Vi börjar lite trevande i andra och en stund in i halvleken så äter sig Johansfors in i matchen och vi är inte alls på tårna. Dom kommer i några halvfarliga chanser på kanterna men inget avslut på mål. Med 20 minuter kvar börjar vi spela igen och har ett otal chanser som vi vanligtvis sätter varje dag i veckan, men olyckligtsvis inte idag. Matchen slutar 1-1. Det känns som vi tappar 2 poäng och Johansfors vinner 1! Matchen är lite ful i andra men annars rätt så bra spel med två lag som vill spela boll. Nu tar vi nya tag med hemmapremiär den 28:e april!!

Länk till intervju med Bobban hittar du här: http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150161393962507&saved

Snart seriepremiär...

Usch! Nu är det dags att ta tag i det här. Jag har inte bloggat sen i början av april! Så nu ska det bli lite oftare.

Igår var en speciell dag i 2 bemärkelser. Dels fyllde jag år (26) sen hade vi premiär på Strandängens IP. Planen verkade fin och skön att spela på. Vi hade en bra träning (till skillnad mot sista träningspasset i Kristvalla som inte var bra alls) där Karlsson värmde upp mig och Tobbe. Många bra övningar, sen så var det kittelspel där jag både briljerade (som den Panter jag är) och kanske kunde räddat ett eller annat skott till. Det kändes bra som en bra träning inför seriepremiären på Fredag mot Johansfors (klockan 1 i Johansfors) Nu har vi träning både imorgon och på onsdag också. Tisdagar ska väl bli lite lugnare men jag kan inte träna iallafall. Onsdag blir sista innan premiären! Börjar bli nervös men fan vad kul det ska bli att spela! Det är detta man har sett fram emot hela vintern! Det ska vara lite nerver då =)

Jag måste lägga upp texten som står på framsidan av Örsjös hemsida som Petter har skrivit. Jävligt taggande och bra skrivet:

Då är det äntligen dags att dra igång säsongen 2011. Planeringen har pågått sedan i höstas, där vi la upp en strategi hur vi skall jobba i framtiden. Jerry valde att stiga åt sidan på tränarfronten, efter många bra år som tränare och spelare, men han kommer hjälpa oss även i fortsättningen! Erbjudande om att anställa Thomas på halvtid dök upp, vilket vi nappade på.. Detta kommer avlasta oss andra i föreningen så vi kan lägga energi och tid på det vi "ska" göra. Vi började planera inomhussäsongen, träningsmatcher, tänkta nyförvärv och mycket mer. Spelarna med Mattias i spetsen ville åka på träningsläger, vilket blev en succé och där det största målet var att sammansvetsa laget, så alla ni som hade roligt på lägret är skyldig Bobban en riktig gentjänst för allt jobb han lagt ner på detta! Efter mycket möda och stort besvär i vinter så står vi nu Mycket bra förberedda för seriestart på fredag, vi har tex orkat med att träna 21:30-23:00 på många av vinterträningarna, bara det visar hur stort hjärta det finns för klubben och hur bra gemenskap vi har i laget. Laget har blivit, som vi kallar det internt, en Familj! För det handlar inte bara om fotboll, utan även om välbefinnande och att må bra tillsammans, då kommer även framgångarna. Vi har en fantastisk bred trupp, med många möjligheter, och ingen spelare är given att få spela. Detta gör att man måste visa att man vill spela, då kommer man också få göra det. Vi har ju även flyttat upp reservlaget i B serien för att få bättre motstånd och för att vi tror att det kommer utvecka hela laget, ibland kommer det nog vara så att vi möter bättre motstånd i reservserien än i a-laget.. Vi har nog Aldrig haft bättre förutsättningar i föreningens historia än vad vi har just nu, vi har spelat i högre divisioner, men aldrig haft så många ungdomar, så bra gemenskap eller så bra ekonomi i föreningen som nu, så nu knyter vi näven och.....

VAD GÖR VI? NU KÖR VI!!!

Varmt välkomna till en ny säsong med Örsjö IF 2011Ja då var det alltså 2:a april! Igår var d...

Ja då var det alltså 2:a april! Igår var det som ni förstår 1:a april och det var ett och annat aprilskämt! :) Jag lyckades rätt bra med mitt egna jag skrev igår. Jag ska som ni kanske förstår inte sluta med fotbollen. Karlsson hajade direkt och skrev "1:a april idag :)" i ett sms. Sen på Facebook så kom chatten upp med 2 upprörda killar som undrade varför jag skulle sluta varav den ena sa: "Du började ju bli bra!" Haha! :) Det kom även ett gästbokinlägg där "Fassan" Slättman ville snacka med mig. Kul att se att folk bryr sig! :) Imorgon är det match mot ett Karlskrona-lag som Karlsson raggat upp. Eken heter dom. Ska bli intressant att möta ett nytt lag. Jag ska stå hela då Poppe har skadat axeln och Tobias inte har tränat på länge. Vi syns på Åkrahälls plan klockan 18.00 imorgon!


Tråkiga nyheter

Jag har tyvärr tråkiga nyheter idag. Jag har bestämt mig för att sluta med fotbollen. Jag känner ingen glädje längre tyvärr. Har funderat på detta ett tag men har nu bestämt mig. Jag lyckoönskar Örsjö IF kommande säsong!

Jag kommer fortfarande att blogga men kanske inte lika ofta eller om fotboll. Ni får hålla utkik!

Jag kanske kommer tillbaka nästa säsong. Vi får se hur jag gör. Nu är det fredag och vi tar en gravöl på detta.

På återseende alla fotbollsälskare!


RSS 2.0