Lite jävlar anamma!

Idag mötte B-laget Påryd på Strandängen. Vädret var böljande och det kom en och annan regnskur men sen ordnade det upp sig och solen tittade fram. Men nu till matchen:

Vi började matchen stabilt och stod upp bra mot Påryd. Dom hade ingen speciellt vass målchans medans vi skapade lite farligheter men lyckades inte sätta dit bollen.

Det dröjde dock inte länge in i andra halvlek innan Påryd tar ledningen. Dom kommer på vänsterkanten och skjuter bollen i stolpen som sen går ut till en spelare som får stå helt fri och utan problem lägga in bollen.
Vi skapar inte så värst många chanser men får en farlighet där vi (från min synvinkel) har öppet mål men inte sätter bollen i mål.
Påryd gör 2-0 på en frispark där det blir ett inlägg och bollen touchar en Pårydsspelare och bollen går till vänster intill stolpen. Jag var väl inte riktigt på tårna just då men målet var ett faktum.

Sen är det 3 frilägen som dom får göra mål på där backlinjen inte (orkar?) hänga med.

Det känns efter 2-0 målet så orkar/vill vi inte längre...återigen. Det blir tyvärr så här när folket inte dyker upp på träningarna. Vi är inte samspelta eller orkar spela en hel match. Det är bara att hoppas på att det kommer fler folk snart. Det är tungt att förlora match på match hela tiden! När det inte går så bra i varken A- eller B-lag så sätter det sig i hjärnan. För mycket motgångar är tungt och psykiskt jobbigt när man inte har det där flytet med sig. Vi får hoppas på att bollen börjar rulla vår väg snart....


Ribbträff och gubbsnusk!

Jag bevittnade matchen som tog Johansfors till serieledning i fredags! Alsjöholm stod för motståndet. Jag kom dit en kvart efter matchstart och det hade redan blivit 2 mål. 1-1. Jon hade tydligen gjort årets mål i Alsjöholm med ett jävla kanonskott och Johansfors hade gjort mål via en hörna. Alsjöholm hade nog hittills årets hårdaste skott i ribban. Jag tror att stolparna lyfte från marken...

Det var en liten seg första halvlek med mycket kamp och vilja. Johansfors försökte rulla boll medans Alsjöholm körde den klassiska "långa bollar på bengt"-fotbollen! Men Alsjöholm har alltid varit svåra att möta så 1-1 i paus var inte mer än rättvist.

Det började lite trevande i andra halvlek men alltmer som klockan tickade så började Johansfors äga matchen. Alsjöholm orkade inte. Med en kvart kvar så släppte allt för Johansfors som kunde stänka in 4 (!) mål på ett tröttkört Alsjöholm. Det rann väl iväg lite väl mycket men Johansfors var det bättre laget.

Satt bredvid storbloggaren Marku (http://ahonen.bloggsida.se/) som missförstod nästan allt vad som sades på bänken till han. Tankarna var väl kanske någon annanstans... ;)


Idag har vi hemmamatch med B-laget mot Påryd. På pappret har vi ett riktigt bra lag. Hoppas alla har en jävla inställning idag! Idag ska vi fan ta första 3-poängaren!Till sist: Grattis mamma på din dag! :)

Ny vecka, nya tag!

I mitt senaste inlägg så var det lite frågetecken inför helgen.

Det blev A-lagets första 3-poängare hemma mot Åseda då Örsjös stora sponsor M. Sköld hade tagit sig ner! :)

Det blev dock ingen seger för B-laget i söndags mot Söderåkra. Det var en plattmatch från Örsjös sida på den sämsta planen i år? Torr och massa grusfläckar över hela planen.
Jag gjorde dock min andra match som utespelare. Spelade sista 10 minuterna och fick några lägen men med tanke på den dåliga planen och att jag inte har spelat ute på väldigt länge så gick det inte så bra ;)
Det blev förlust med 3-0 och B-laget är fortfarande utan poäng.

Nybro ledde med både 2-0 och 3-1 mot Alstermo men fick "bara" 1 poäng.

Sigfrid förlorade senast mot serieledarna.Ikväll är det träning som gäller!! :)

Frågor utan svar..

Blir det första segern för Örsjö imorgon fredag??

Blir det första segern för Örsjös B-lag på söndag??

Såg i Nybro IF´s gästbok att Nybro ledde med 3-1. Stabil seger för Robert Björklunds Nybro?

Funderar på om jag ska göra min andra match som utespelare på söndag!?

Hur långt kommer Sigges (S:t Sigfrid) framgångsera hålla i sig?


Svar på det mesta kommer nästa vecka!


Skit...

Idag mötte Örsjös B-lag Lindås/Långasjö. Thompa fick ringa in lite folk idag. Folk som inte har tränat osv...

Vi säger innan att vi ska ha roligt idag men ändå kämpa och vinna!

Det börjar inte alls bra. Dom gör 2 snabba mål innan det gått 10 minuter. Vi rycker upp oss och spelar rätt bra men lyckas inte få in nåt mål. Tyvärr så lyckas L/L göra 3-0 innan paus.

I andra blir det 3-1 men det dröjer inte länge innan dom gör 4-1. Sen blir allt bara ploj och lek och det började gå utför.
Jag har tyckt om att spela i B-laget ibland för att det inte alltid är lika allvarlig som i A-laget men idag gick det över gränsen. Idag möter vi ett bättre lag till skillnad mot oss som har ett hopplock av spelare som inte är vana att spela med varandra.

Jag skulle vilja säga att jag bara vill spela i A-laget (speciellt efter idag) men det funkar tyvärr inte så i en klubb med 3 målvakter. Det är ju bra med konkurrans men när man spelar såna matcher som idag så är det inte roligt alls.


Träning imorgon - Ny vecka! Nya tag!
Första division 5-matchen...

Igår gick bilen till Vissefjärda och matchen mellan då hemmalaget Vissefjärda och St:Sigfrid!

Härligt att se gänget på planen igen. Trots massutflykten från Sigfrid så var det endå många från förra året: Holm, Jeppe, Henke, Robin och Jonte!
Sigfrid började bäst och rullade bollen mot hemmalaget som var storleken större på planen men dock inte i första halvlek! Sigfrid var mer bollskickligare och spelade ut Vissefjärda medans dom utnyttjade sin storlek och tryckte ifrån dom mindre Sigfridsspelarna.

Det stod 0-1 i paus och det kändes som att övertaget med Dennis Weidfors som spelfördelare i Sigfrid skulle fortsätta trycka på i andra men Vissefjärda kom ut som det bättre laget och det var ombytta roller! Vissefjärda fick också utdelning och gjorde 2 mål på 5 minuter. Sigfridsspelarna såg ut att hänga med huvudet men började titta uppåt och Joel Edvinsson hittade Dennis panna och 2-2 var ett faktum! Med ca 10 minuter kvar av matchen så var det nervöst för båda lagen då det svängde både fram och tillbaka. Båda lagen hade chans att avgöra men lyckades inte sätta dit bollen.

Med sett över hela matchen så är 1 poäng till båda lagen helt klart rättvist! Jag tycker att Niklas Holm och Teddy Rydberg gör ett riktigt bra jobb som mittlås i backlinjen! Även Dennis på mitten gör det riktigt bra! Sen även Jonte på topp som gör 1-0 målet får + i matchen!

Det enda som var fruktansvärt irriterande var myggen som nästan åt upp en i slutet av matchen! Myggspray får bli nästa inköp!

Det var veckans match i Barometern åxå så jag såg David Winberg studera matchen! (http://www.barometern.se/blogg/fotbollsbloggen/)

Imorgon spelar Örsjö borta mot Skruv! Jag är dock inte med utan ställer mig i kassen på söndag istället hemma mot Lindås/Långasjö!


Skärpning...

Nehe, det är alldeles för dåligt skrivande nu!! Måste försöka få igång skrivandet på riktigt nu. Fast det är lite annat som tar upp dagarna också.

Vi stod över den senaste omgången och hade bara en B-lagsmatch i söndags. Då mötte vi Torsås på en fruktansvärd dålig plan! Men man är väl bortskämd på Strandängen.

Vi började matchen riktigt bra...rullade boll och spelade ut Torsås i vissa stunder. Dom kom till några anfall i slutet av första men hade ingen riktigt farlig chans. Vi satte tyvärr ingen av våra chanser så vi gick till paus med 0-0. Solen stekte på och istället för att vi fortsatte trycka på och spela bra så kommer Torsås ut som ett helt nytt lag och spelade ut oss och tryckte på! Vi spelade förvirrat och lyckades inte med så mycket tyvärr. Torsås gick till slut utdelning och 1-0 var ett faktum! En spelare kom in på vänsterkanten och la in bollen bredvid mig.

Vi börjar spela lite bättre efter målet och hade några chanser men lyckas tyvärr inte få in bollen. Istället kom Torsås i ett uppspel på högerkanten och får ett skott på mål men jag lyckas rädda, men efter mycket sparkande hit och dit så hamnar bollen hos en hemmaspelare och lägger enkelt in bollen. Efter det så har vi inte så mycket efter det och åker hem med en sur förlust!

Men nu är det nya tag med A-laget på lördag borta mot Skruv!


RSS 2.0