Alsjöholm

Jag skriver ju lite om dom lokala lagen runtomkring Nybro. Idag är det Alsjöholms tur!

Alsjöholms insats i Nybro Open var väl godkänd men dom lyckades inte komma vidare. Med samma poäng som Örsjö IF fast med sämre målskillnad på -3 medans Örsjö hade 0. Det var första matchen som ödelade allt! AIF förlorade med 4-0 mot vinnarna av Kommunturneringen Pukeberg. Dom lyckades vinna mot Nybro IF U och till sista matchen spela 0-0 mot Örsjö. Vinst där och AIF hade gått vidare istället.

Alsjöholm har dom senaste åren varit ett mitten/bottenlag men i år så verkar dom satsa för att kunna placera sig högre i tabellen. AIF har värvat TIO nyförvärv varav ett utav dom är en ny tränare. Det intressant är hur många som slår in sig i startelvan.
Det som är lite värre är ju att AIF hamnade i Kalmar/Ölandssexan. Långa resor är väl inte ultimat för någon klubb då man måste åka tidigt på fredagseftermiddagen när folk jobbar. Det återstår hur det kommer gå.

Div 6. Kalmar/Öland
Alsjöholm
BK Norra
Degerhamns IF
FK Stora Frö
Högsrums FF
Hökens FF
IFK Påryd
Möre BK
Norrlidens IF
Persnäs AIF
Söderåkra AIK

Årets nyförvärv: Hampus Roswall?
Årets frågetecken: Har Alsjöholm fått tillräckligt bra spelare för att hålla till i toppen av serien?
Årets Facebookare: Kim Ahlqvist

Nästa lag: Flygsfors/Gadderås

Johansfors IF

Då var det dags för nästa lag! Johansfors IF

JIF var ett av lagen som förra året hade chansen att gå upp till divison 5. Jag var ju med som lagledare i A-laget i Sigfrid förra året. Första matchen spelade JIF hemma. Det var en jämn match som Sigfrid lyckades dra det längsta strået. Vann med 2-1 om jag inte minns fel. Sen när JIF skulle spela borta var det som ett helt annat lag gick ut på planen. JIF gick ut hårt och fick en spelare utvisad rätt fort. Efter det började lustigt nog JIF ta över matchen mer och mer. 5-2 i JIF´s fördel och dom fick serieledarna att darra.
JIF hamnade på en andraplats och fick chansen att kvala upp till femman.

Dom fick möta Mörlunda GIF och vinnarna där skulle möta Mörbylånga. Men matchen mot Mörlunda lyckades JIF få målvakten utvisad och gick förlorande ur matchen med 2-0 och hoppet om div 5 var slut.

Sen började inomhussäsongen. Det började med sin egen Allsbocupen där JIF gick utan en endaste vinst. Dom mötte Emmaboda, Lessebo, Örsjö och Lindås/Långasjö Där kanske cupens överraskning var att Örsjö lyckades komma 5:a totalt!

Sen var det Nybro Open. Det gick lika illa där. 3 förluster av lika många matcher. Dom fick stryk mot Flygsfors/Gadderås, Påryd och Madesjö

Jag vet inte hur det gick i Swedbank Cup i Emmaboda men dom tog sig inte vidare iallafall. Läste i JIF-bloggen http://jifblogg.blogspot.com/ att dom inte vann någon match alls.

Johansfors har inte haft någon vidare bra start på fotbollssäsongen 2011. Frågan är om det kommer gå lika bra för dom i div 6 Emmaboda som det gjorde förra året. Det blir tuffare motstånd vilken serie det än blir.

Årets målvakt: Weidner? Karlsson?
Årets comeback: Kommer Andreas "Klevis" Klevtuns knä att hålla i år? En sån ettrig mittfältare behövs i JIF.
Årets placering: 2:a?
Årets hårdaste spelare: Oscar Ahlström?


Nästa lag: Alsjöholms IF

"Nya idéer"

Jag har ju funderat lite på vad jag ska skriva om. Fick lite nya idéer när jag läste en kille som inte bloggat så länge. Tror jag ska kalla han för Örsjö IF´s egna Gattuso. http://bobbansblogg.blogg.se/ 

Jag ska skriva lite om lagen i trakten. Jag börjar med lite division 6-lag!

Först ut blir: Örsjö IF

Dom senaste åren så har Örsjö alltid känts som ett bra lag med bra sammanhållning. Det har alltid varit kul att möta ÖIF. Det känner jag nu med, känns som ett bra gäng med bra killar.
Örsjö kändes redan förra året heta och som en bra kandidat till att blanda sig in i toppstriden. Ett ungt lag med ett gäng rutinerade spelare så kunde det bli bra. Ett lag som kan vinna hemma mot seriesegrarna relativt enkelt (vad jag hörde) och förlorade knappt borta.
I år har vi förstärkt med 7 nya killar så känns det som att vi ska vara med i toppen och slåss om en plats att gå upp.

Årets snackis: Målvaktskampen!
Årets frågetecken: ?
Årets komet: Simon Svensson/Oscar Winsth
Årets målgest: ser jag fram emot! Har lagt upp några som jag hoppas se på Strandängen i år! ;)



Nästa lag: Johansfors IF

Dom unga vek ner sig!

Igår den 22:e Januari utspelade sig en av årets viktigaste matcher! Dom unga och ettriga mot dom gamla och rutinerade!

Dom gamla började bäst och vann första matchen med 4-3! Dom unga hängde inte med och var rätt så vilse! Men efter denna match så delades dom 2 lagen till 3 lag istället. Dom unga märkte redan efter första matchen att det inte skulle gå bra!

Det gick desvärre inte lika bra för det gula laget som jag hamnade i (jag spelade ute). Men jag lyckades stänka in ett mål! :)

Det här var sista frivilliga träningen! På onsdag börjar det på riktigt igen! Det ska bli skönt att komma igång.
Vi skulle tydligen köra lite målvaktsträning! Det känns bra! Jag tycker inte jag har gjort någon bra inomhussäsong. Det blir till att ta revansch när vi kommer ut! :)


Vi väntar ännu på hur det kommer gå för våra kära Nybro-sexa! Många som har överklagat och ringt in till SMFF!
I början av veckan kommer vi få reda på hur det kommer att bli!

Men sen kan fundera på vilken serie man vill hamna i, med tanke på att ha chansen att gå upp. Det är många i Nybro-sexan som satsar på att gå upp. Sen i Emmaboda-sexan kommer alla dom "nya" lagen (Konga, Norrhult, Nöbbele, Åseda) direkt från femman! Jag antar att dom vill tillbaka. Sen har även förra årets slagpåse Älghult värvat en massa!

Vi får se hur det blir i början av veckan...



Förslag!

Jag vill ha förslag på vad jag ska skriva i bloggen! Inga förslag är dåliga!


Kampen om en Nybro-sexa håller på än. Det skrivs, klagas och överklagas! Här kommer några som skriver och tycker:

Boda-bloggaren Markku: http://markku.bloggsida.se/

Örsjö IF´s Ordförande Petter: http://wahlin.cybersite.se/start.html

Det stod i tidningen: http://www.ostran.se/sporten/nybrosexan_sprids_foer_vinden



Fortsättning följer...

Värdelöst serieförslag!

Idag så kom det efterlängtade serieindelningsförslaget! Som jag har väntat att få se det! Men så kommer detta:

DIV 6 Emmaboda

Johansfors IF
Konga SK
Kosta IF
Lenhovda IF
Norrhults BK
Nöbbele BK
Skruvs IF
Åseda IF
Älghults IF
Örsjö IF

Hur jävla kul är det här då? Vart har alla Nybro-lag tagit vägen!?
Jo, lag som Flerohopp och Flygsfors/Gadderås hamnade i Högsby-sexan ihop med Bäckebo och även Alsterbro/Kronofors. Där hamnade dom flesta! Sen kom Alsjöholm och nystartade Höken i Kalmar/Ölands-sexan.

Att överklaga är ju ingen idé för att det hjälper ju aldrig. Hörde t.ex. att S:t Sigfrids överklagan inte hade hjälpt!

Det hade sett mycket bättre ut så här:

Flerohopp
Flygsfors/Gadderås
Alsjöholm
Höken
Johansfors
Bäckebo
Skruv
Örsjö

Men nu är det bara att bita i det sura äpplet och satsa på att vinna serien! Ha det som morot, för att det kommer bli sena fredagkvällar!



Vinnare + VM 94

Tänkte skriva nåt i bloggen idag men vet inte riktigt vad. Jag tänkte skriva vinnarna i Open och sen lite fotbollsklipp i brist på annat! ;)

Damturneringen vann Lindsdal mycket orättvist mot Madesjö! Madesjö hade 1-0 till 5 sekunder kvar och då lyckas Lindsdal få ett inlägg från halva planen och får in ett mål och vinner senare på straffar.

Elitturneringen vanns av Nybro IF som var det bästa laget i hela turneringen! Där fick alla ni som har tvekat! HA! ;)

Hossmo vann Juniorturneringen. Har ingen åsikt om det för jag såg inte det så mycket.

Likadant med Länsturneringen där Lindås/Långasjö vann.

Och Kommunturneringen vanns utav Pukeberg. Det var bara ett lag som vann mot dom och det var Örsjö i gruppen! :)



Jag tänkte ägna några klipp från VM i USA 1994:

Skönt klipp bara: http://www.youtube.com/watch?v=5f8Najb_Gy8&feature=related

Kungen!: http://www.youtube.com/watch?v=lQ91VWH1_cg&NR=1

Allas vår egen Lasse Granqvist: http://www.youtube.com/watch?v=Uq9HfrT8jPg&feature=related

Arne Hegefors klassiker (men kolla på Martin Dahlin i början av klippet. Är inte det gult kort?): http://www.youtube.com/watch?v=xr9aksWlPAY&feature=related


Nybro Open

Då har Örsjö gjort sitt i Nybro Open 2011. Vi gjorde det bra och lyckades ta oss till kvartsfinal där Orrefors satte stopp för våran framgång trots bättre spel från vår sida.
Själv så spelade jag inget utan agerade andra-målis utifall det skulle hända Poppe något. Lite tråkigt att stå vid sidan av hela Open när man har sett fram emot det och är så himla spelsugen. Men Poppe gjorde det bra. Tycker inte han kan ta på sig något utav målen. Nu har vi tyvärr uppehåll i 2 veckor!

Här kommer resultaten:

Örsjö - Nybro IF U  0-1
Örsjö - Pukebergs BK  2-1
Örsjö - Alsjöholm  0-0

Kvartsfinal:
Örsjö - Orrefors  0-1


Vi gör 2 bra matcher och 2 dåliga matcher.

Första matchen mot Nybro så hänger vi inte med alls och gör en dålig förstamatch.

Andra matchen mot Pukeberg spelar vi som ett nytt lag och tar ledningen med 2-0 sen lyckas Puke få in ett mål men känns inte lika heta som vi.

Tredje matchen mot Alsjöholm känns bara tråkig. Vi får inte till något spel medans Alsjöholm gör det dom är bäst på (med citat från en av våra tränare): "spelar bonn-fotboll". Kötta och spela tufft.

Fjärde matchen mot Orrefors spelar vi som vi gjorde mot Pukeberg. Vi är heta i närkamperna men får inte riktigt till det. Sen gör Orrefors ett tveksamt mål där Pontus har bollen med händerna men får den insparkad i mål av en av spelarna. Tråkigt att förlora på ett sånt sätt men vi gjorde endå en okej insats.

Nu ser vi fram emot grässäsongen!


Fight!

Jag såg en länk till "Årets värsta bråk i NHL" och klickade in nyfiket för att kolla på det.

Jag kollade på det och medans jag funderade på skillnaden på NHL och Elitserien. Borta i NHL så ingår det i matchen. Ett slagsmål. Men här i mesiga Sverige så går domarna in direkt så fort det blir tjafs.

Men visst så har det förekommit slagsmål i Sverige. Ska lägga upp lite klipp!

Här är då "Årets värsta bråk": http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/nhl/article8362108.ab

Sen hittade jag ett klipp med en gammal Nybro-spelare Mikael Ahlén: http://www.youtube.com/watch?v=2381oAO5Kak&feature=related

Ett lite oväntat slagsmål?: http://www.youtube.com/watch?v=HNSqcyWc2zM


På tal om annat! Snart dags för Nybro Open! TAGGA ÖRSJÖ!!!!

RSS 2.0